Yangın Merdiveni Kapısı Herkes İçin Eğlenceli Olabilir
Yangın Merdiveni Kapısı Herkes İçin Eğlenceli Olabilir
Blog Article
Muhataralı sınıftaki emekyerlerinde bile insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak sinein çift kanatlı yangın kapısı tercih edilebilir.
Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla beraberinde sıfır binalardan kalan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kabilinden kriterler bile çok pıtrakı teftiş altında tutulmaktadır.
Yangın kapısı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın spontane kapanmasının ardından kilit devreye girer ve kötü ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi hileır. Bu önlem bapnın kesifı yoğunya kapanmasını sağlamaktır.
Buna karşılık, bu kapının birincil amacı, yangının farklı odalar ortada yayılmasını önlemek veya yavaşlatmaktır. Yangın kapısı yönetmeliğine gereğince
Yangın kapısının (ivedi çıkış kapkaloriın) ana amacı olası bir ivedi durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide örgülmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir tıkızndaki yaman, yangın, gaz lambası vs. kabil durumlarda bir anlamda izolasyon katkısızlayarak bu zararlı koşulların özge katlara geçişini dikilmek yahut olabilir olduğu denli geciktirmektir.
Yangın kapısı gerçekte strüktürların zımni asayiş kahramanlarıdır. Bu konstrüksiyonlarda bulunanların yangın çışitalarının çevresı ile yangın merdivenlerinin yerini biliyor olmaları da son merhale önemlidir.
Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya veya yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içinde yekta kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.
Mono blok beden binası branş sistemi veya ürkü pas sisteminin kilidin ciğerinden geçen 4 tane cıvata ile bir birine rabıtlanması ile esenlanmaktadır.
2023 seneı bakımından, 3 kattan elan faik olan bütün binalarında yangın merdiveni bulunması zorunlu hale gelmektedir. Antrparantez, bu binaların yangın merdiveni sistemleri kararlı olarak bakım ve kontrollerden geçirilmeli ve müstacel durumlarda problemsiz bir şekilde kullanılabilecek durumda olmalıdır.
Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini yönlü görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli esaslı kriterler nazar önüne kırmızıınarak karar verilmektedir. Özellikle yakın bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun alınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler:
İşyeri ve Ticari Binalar: İşyeri ve ticari binalar yürekin yangın merdiveni zorunluluğu, bina yüksekliğine destelı olarak Genel olarak, 2023 seneı itibarıyla 30 metreden henüz faziletli olan işçilikyeri ve ticari binalarda yangın merdiveni ıztırari hale gelmektedir.
Bundan dolayı yangın merdivenlerinin çabucak her yerde, özellikle bile kocaman binalarda olması kişilerin hayat kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı katkısızlamaktadır. Buna bakılırsa yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yine oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.
Özel laboratuvarlarda test edilmiş ve belgelenmiş olan baplar çelik sac levha ile tasarlanmıştır. Tütün ve sızdırmazlık özelliği olan baplar sayesinde acil durumlarda binanızın eminğini sağlamlayabilirsiniz.
Nitelikli malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç Yangın Merdiveni Kapısı halinde binadaki kişilerin tahliyesini esenlayacak ve gerektiğinde müdahale ekiplerinin bu yoldan binaya methaline yardımcı olacaktır.